Over Airborne 7: een gevecht op twee fronten. Wie wordt er eind zestiger jaren bedreigd terwijl in het verleden de vluchtende verraders trachten te overleven? Jarbinet maakt er een mini The great escape van. Vluchtend van het leger. Vluchtend uit de kampen. Vluchtend met een wetenschapper. De oorlog, je zit er middenin. Over Airborne deel 8: soms kan het geen kwaad om het zelfbehoud hoger in te schatten dan mee te zinken in het oorlogsmoeras dat je zuigt naar een fatalistisch definieerbare toekomst. Pakken wat er te pakken valt Op onze puinhopen, de protagonisten zijn op elkaar aangewezen om de vrijheid te bereiken. Alleen liggen er nog steeds hindernissen op de weg. Jarbinet vraagt om het eerste deel van het vierde tweeluik te herlezen, kwestie van al de pionnen en hun achtergrond te kunnen plaatsen. Wat je vooral leert uit dit achtste deel? De oorlog levert geen winnaars op. Zelfs vele jaren na datum. Gekoppeld aan de wapenwedloop en het belang van overlopende wetenschappers die ondanks hun naziverleden met open armen worden ontvangen. Wrang en toch noodzakelijk. Jarbinet blijft vertrouwd in kleur schilderen.
24-06-2020

7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *