Je hebt onnodige bundels en de zoveelste integrales waardoor je boekenkast ondertussen onnodig uitpuilt door de verschillende varianten op de albums die je reeds had. Uitgever Sherpa zorgt net voor dat tikkeltje méér. Wat een mooie uitgave! Over De opstand: een oerdegelijke klassieker. Slechte indianen, goeie indianen. Slechte militairen, goeie militairen. Slechte blanken, goeie blanken. En dan heb je Comanche en Red Dust, twee uit de duizend. Altijd gereed om voor gerechtigheid te vechten. Gregs scenario is superspannend en bevat een verrassende plotwending. Cauvin en Lambil deden het in De hoogvliegers van de cavalerie, de realistische opstand-variant van Hermann en Greg is tien keer straffer. Over Duivelsvinger: wow, wat was er eerst? De kip of het ei? My name is nobody of Duivelsvinger? Red Dust wijkt voor de beschaving en trekt de wildernis in. En toch zal Red een beroep moeten doen op hetgeen ooit afgesproken werd om alsnog het recht te doen gelden. Efficiënt, spannend en verrassend. Topscenario en toptekeningen. Alleen hier en daar een kleurtje veranderen en Duivelsvinger is tijdloos. Over De Sheriffs: Een posse op weg om orde op zaken te stellen. Dat is buiten de Dust-waard gerekend, die doet aan zo’n spelletjes niet meer mee. Tenzij Comanche bedreigd wordt. Sam Peckinpahs The Wild Bunch in stripvorm, Hermann bepaalt het vertelritme. Klasse.
28-07-2020

9/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *