Sorry, maar 100 euro is deze luxe absoluut niet waard, dus de quotering daalt evenredig. Best de softcover kopen! Nog altijd niet iedereen heeft Deadwood gezien waarin oa ook de capriolen van Calamity Jane en haar relatie annex verstandhouding met Wild Bill Hickock aan bod kwamen, dus kan het geen kwaad dat Gloris en Lamontagne haar levensweg uitgetekend uitspitten. Het pad dat Martha Canary aflegt, is eentje van vernedering, verminking en onderdrukking. Weliswaar georkestreerd. Gelukkig maakt ze kennis met een revolverheld/premiejager die haar nieuwe perspectieven biedt. Gloris heeft literaire pretenties en probeert al schrijvend de woorden te verheffen en lardeert met een psychologisch trauma. Boeiend is de uitgestippelde route alvast, met de ‘mens’ die er steeds in slaagt andere Frankensteins te creëren, hoe lieflijk ze er ook uitzien. Lamontagnes stijl is geschikter voor het komischere Aspis. Hierin realistisch wordt alles dodelijker rauw. Calamity Jane, een goed begin.
21-02-2020

5/10

Zolang Zidrou de juiste en compleet verrassende invalshoeken blijft bedenken, mag hij de exploten van onderzoeksjournalist volledig blijven uitdiepen. Hoe kom je er op deze speurdersheld in een militair maatpak te stoppen? En vooral, heeft het zin om aan Riks opleiding woorden vuil te maken. Zidrou schrijft tegen honderd per uur en flitst doorheen de nieuwe onvoorziene omwentelingen in Ringers’ leven, allemaal netjes uitgekiend en aannemelijk verteld. Geen enkele keer wordt de geloofwaardigheid ondermijnd, je slikt het als zoete koek. Komt onwaarschijnlijk ook door die even dynamische indeling van van Liemt. Het duo vertelt met flair en overstijgen het middenveld met vlag en wimpel.
10-02-2020

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *