Doet hij het doelbewust? Luke Pearson kleurt altijd wel buiten de lijntjes. Ondertussen ben je het gewoon dat hij niet volgens een klassiek patroon de pagina-opbouw invult, echter om dit keer met een wordt vervolgd uit te pakken, is des te verrassender. De climax opent perspectieven en plaatst moederlief alleen in een prominentere rol, eentje die ze nu al met verve speelde. Hoe pak je zo’n dochter aan, rebellerend en het gezag ondermijnend door steeds ongeoorloofd op avontuur te vertrekken. Pearson weet raad. Betrek haar ook in de anarchistische ‘waanzin’. De nieuwe fantastische wezens en wereld die Hilda steeds ontdekt, daar mag zij toch ook gewoon deel van uitmaken? Helga is formeel tegen haar moeder: “Gevaar is leuk. Zolang ik weet dat JIJ thuis op me wacht.” Pearsons ongebreidelde fantasie blijft verrassen. Samen met een ijzersterke montage blijft dit één van de meest originele en beste jeugdstrips van het moment voor jong en oud.
23-06-2017

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *