Een grip uit de besprekingen. Over deel 3: verdienstelijk van John Heijink om een Nederlandse Technovaders annex Megalex te produceren. Bombastisch verzadigd, alles overgesatureerd alsof elke tekening baadt in een poel van computerverderf. Liefhebbers van het genre kunnen hun hart ophalen. Vandaar dat dit best oké is. Voor de meerwaardezoeker is er de kritiek op het beleid van de wereldleiders. Geruggesteund door internationale multinationals staat de mens en andere levensvormen duidelijk niet meer centraal. Wel is hij slechts het instrument van commerciële belangen. Je merkt het. Heden of toekomst, veel verschil is er niet. Over deel 5: petje af voor John Heijink die gedreven zijn wil doordrijft en die – voor Nederlandse normen – met een unieke stijl een space opera orkestreert. Fanatiek en overdadig elke scène volproppen, de verfijndheid missend van klasbak Geoff Darrow. Petje dus af voor de artiest en de chaos die hij creëert annex tentoonspreidt. Een scenarist zou de auteur kunnen helpen om minder te ontsporen.
14-12-2016

5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *