Oké, je interesse is gewekt met deze gezapige introductie. Het welopgevoede weesjongetje wil zijn mannetje staan en doorbreekt alle aristocratische regels door ‘gewoon’ werk te zoeken. Erger nog, door zich als politieman in te laten lijven in één van de meest beruchte Londense wijken. Door zijn opvoeding wringt het vaak tussen hem en het gepeupel, hij een oprecht idealist die een gedreven missie heeft met een gedreven ambitie, terwijl rondom hem veelal de ogen gesloten worden voor louche zaakjes met vaak fatale afloop. Drie kwart lang ben je op je hoede, zie je hoe Harolds ambitie gefnuikt wordt. Maar dan ineens wordt de sfeer grimmiger, de spanning ‘mysterieuzer’. Boodschap begrepen: het geheel staat en valt met het tweede deel. Voorlopig was het alvast genieten.
15-12-2020

7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *