Over deel 1: antropomorfe strips, die waarin verpersoonlijkte dieren de hoofdrol spelen. Menigeen fronst er de wenkbrauwen voor, al dwepen diezelfde lezers wel met het stripwonder Black Sad. Etienne Willem is geen Juan Guarnido, maar verdient evenzeer respect voor dit zelfgeschreven avonturenverhaal. Een beetje à la Indiana Jones met een (stunt)piloot in leren jack die net om op de onbereikbare femme fatale indruk te maken ondoordachte risico’s neemt. Fris en speels, met veel flair gebracht. Wakanda, een amusante thriller. Over deel 2: misschien stoor jij je er niet aan, het realisme in Hollywoodland wordt ondanks de antropomorfe diereninvulling van de personages lichtjes gekelderd door Harry Faulkners in het vorige album opgelopen ‘bijzondere gave’. Als een deus ex machina weet de held zich steeds op wonderbaarlijke wijze uit de eest hachelijke situaties te redden. En dat terwijl de strip dat eigenlijk niet nodig heeft. Het avontuur van avonturier Faulkner blijft gemakkelijk overeind zonder de hand van schrijversgod Etienne Willem. Met veel panache zwiert Willem de tekeningen op papier, dynamisch sterk, ritmisch verteld. Willems kleuren maken het af. Over deel 3: Virtuoos tekentalent Etienne Willem doet het als een grote jongen alleen. Helaas pakt hij het met dit Z-O3-goedje iets te groots aan en geeft de belangrijkste protagonisten bepaalde superkrachten. Een gewone actiethriller zoals in het eerste deel, meer had je niet nodig. Willem vergaloppeert zich. Gelukkig doet het geen afbreuk aan zijn dynamische en kleurrijke filmisch plezier.
08-08-2020

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *