Over Brandende Zeeën 1: is Camuncoli ook de tekenaar binnenin? Terwijl hij zich uitbundig uitleeft op de cover (knap doodshoofd-motief) zwoegt hij minder hard eens de pagina’s beginnen. Of maakt een andere inkleurder echt dat verschil? Koud en mechanisch, zo kan je het best omschrijven. Een oorlog ontketend op een grotendeels uit water bestaande planeet, Darth Vader heeft een nooit eerder gezien arsenaal van leerlingen ter beschikking in de jacht op een zich verschuilende Jedi. Joepie-ya-Jedi! Over deel 2: niet de Brandende Zeeën-episode maakt immense indruk, wel het verrassende kortverhaal achterin. Zoals steeds geen vermelding en krediet voor de auteurs, oneer voor het creatieve team. Je zou dan weliswaar de artiest niet zo veel punten geven, het tekenwerk is doorsnee. Wel hoogscorend de schrijver die een andere kijk heeft en geeft op het fenomeen Darth Vader. Kan dit wilde beest bedwongen worden? Het venijn zit hem in de staart. Brandende zeeën zelf wordt extra interessant omdat in de reguliere reeks Mon Cala ook reeds als decor diende voor een Leia en c°-verhaal. Eens een Jedi altijd een Jedi? Over Fort Vader 1: de omgekeerde wereld, Darth Vader op de voorkaft in een gelijkaardige positie als Luke Skywalker op de filmaffiche van A new hope. Een veelbelovende uitdager, alleen is deze Fort Vader geen geweldige uitdrager van de Star Wars-spirit. De donkere ziel van Anakin manifesteert zich meer en meer, in deze cyclus vertegenwoordigt hij het ultieme kwaad. Je hebt echter geen connectie met het personage. Over deel 2: ondanks de lavahitte op de planeet Mustafar laten Darth Vaders beslommeringen jou koud. De verrassende invalshoek bevredigt je Star Wars-honger niet.
20-04-2019

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *