Ondanks zijn historische zeeslagescapades vindt Delitte nog de tijd om een eigen tweeluik te ontwikkelen. Natuurlijk met ook de Zilte Zee als waterige voedingsbodem. Met het opkomende succes en de wedergeboorte van de piratenstrip (Raven, Long John Silver, Jim Hawkins en zelfs Roodbaard) was het vanzelfsprekend om ook de doodhoofdsvlag te hijsen en zich te verdiepen in het vrijbuitersleven, hier de mythische Zwartbaard. Met een geïnteresseerde Charles Dickens als katalysator. Delitte gebruikt het elliptische trucje te pas en te onpas, je moet de ruwe overgangen tussen de sequenties zelf maar opvullen, niet altijd even vanzelfsprekend. Knoop ze op is een lust voor het scheepsoog. De boten die Delitte tot in de puntjes verzorgt, kunnen enorm bekoren. En sinds lang intrigeert voor een keer een verhaal van hem terug.
15-12-2020

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *