Strips zoals je ze graag leest: onvoorspelbaar en verrassend met een heerlijk hoekje af. Een beetje zoals een film van Tarantino, zij het hier voornamelijk gefocust op één hoofdrolspeler met rond hem heel wat bizarre, marginale figuren. Het absurde is dat zonder voorkennis je niet kan inschatten welke richting Gaët’s en Monier uitgaan. Heb je effectief te maken met een forensisch onderzoeker? Het wordt al snel duidelijk. Wat volgt is een slimme thriller, in de vorm van een geweldrollercoaster met Derrick die anders eerder passief nu ineens zeer actief uit de hoek moet komen. Low profile, het heeft zijn voordelen, als je tenminste je einddoel bereikt. Lekker zwart, de verwijzing naar Reservoir Dogs kan niet explicieter, raas je doorheen Derricks lusteloze, saaie, geestdodende leven. Ja, van een insect gesproken. Moniers stijl is geen realismebom, de karaktervolle koppen geven je er een vlezig en pezig, doorwrongen gevoel bij, ongetwijfeld om het niet te dichtbij laten komen. De dood overleef ik niet, dit boek gelukkig wel.
18-11-2020

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *