Vijfentwintig jaar oud en nog steeds even spannend. Wagneriaans openbaren de Button Man zich als gladiatoren van de moderne tijd, alleen geldt het motto brood en spelen slechts voor een zeer select publiek. Gelukkig dat er een getekend verslag van bestaat. John Wagner kiest voor een raamvertelling om het verleden te reconstrueren, dit keer niet volgens de biecht aan de pastoor, wel de psychiater die hem mag bijstaan om de puzzelstukjes in elkaar te doen passen. De thriller eindigt zoals je kon vermoeden, volgens het schema van een goedverteld labyrinthverhaal. De protagonist die vastloopt en moeite heeft om de uitgang te bereiken. De effici├źntie en de beklijvendheid van Button Man zit natuurlijk ook deels in het hyperrealistische tekenwerk van Arthur Ranson. Alsof je naar een film kijkt. Toch is het vreemd dat dit ondertussen zelf nog niet verfilmd werd. Wagner breit er een vervolg aan, de slimme zet om de pion in een andere situatie op het bordspel te plaatsen. Alleen moet je beseffen dat wie met vuur speelt zijn vingers durft te verbranden. Zelfs dit tweede deel verveelt niet en leest even pretentieloos weg.
14-12-2020

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *