Scenarist Weber begaat wederom de fout om als belerend historicus te schrijven. Hoe kan ik feiten aan elkaar reigen lijkt zijn beperkte insteek. Stripliefhebbers kicken misschien op de culturele referenties met oa de opvoeringen van Edgar P Jacobs en Hergé, het zijn slechts kapstokken om het familiedrama te voeden. Ocharme Kathleen. Behoorlijk paternalistisch. Behoorlijk storend de verschillende asterisken met achtergronduitleg op de pagina zelf. Vijftien keer moeten lezen dat je je in één van de 19 Brusselse deelgemeentes bevindt, vermoeiend en onnozel. Een kleine moeite om eventueel zelf wat opzoekingswerk te verrichten, al kan je ook vermoeden in welke zone de locaties zich bevinden. Baudoin Deville bouwt verder aan zijn klare lijnrealisme. Met af en toe getrouwe decors die een interessant beeld geven van het oorlogse Brussel (vergeleken met nu). Hij groeit en toont soms sensuele poses (pagina 47, kader 4). Brussel 43, verdienstelijk.
14-12-2020

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *