Terwijl bij concurrent Glénat (Daedalus in het Nederlands) de bloedkoninginnen zich laten gelden, tapt deze Keizerin uit een geheel ander vaatje. Van gedweeë volgelinge evolueert ze naar de sterk regerende vrouw die de teugels strak vastpakt en kordaat haar plek opeist. Geen katje om zonder handschoenen te benaderen, laat staan vast te pakken. =fictief gedramatiseerd, dit stukje aangelengde geschiedenis. Nury schrijft geen gemakzuchtige biografie, hij verwekt gepassioneerd het drama met een politiek correcte kroniek. Veel overzichtelijker dan Savage van Meynet en Yann, veel doorzichtiger ook en minder pompeus dan de Bloedkoninginnen. Met de extra esthetische troef van Bonhomme. Wat een stylist!
14-12-2020

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *