Waar je vooral op hoopte, de terugkeer van Kik. Al maakt Valkema furore met Elsje, artistiek lijkt hij in Kik volledig ontketend. Misschien net omdat hij het niet dagdagelijks doet, lijdt het niet onder routine. Met Kik toont Valkema zich van zijn meest expressieve kant en zit de artiest niet ingekapseld in een strikter mensenrealisme. Kik straalt plezier uit. Alle remmen los is ongeremd genieten, want zelfs de voorspelbare recyclagegrappen blijven fris en vrolijk. Haal het kind in jou naar boven of zorg net dat kinderen over dertig jaar nostalgisch kunnen terugkijken naar dat eerste moment toen ze leerden lezen en kennismaakten met het fenomeen strips. Wat een krachtig educatief instrument dat absoluut niet leest als een leerboek.
14-12-2020

8,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *