Is Glukhovsky’s boek zo overweldigend dat Peter Nuyten er niet in slaagt om al de informatie (en filosofische gedachten) te kanaliseren? Nuyten zit duidelijk te hermetisch in het universum van de schrijver dat het voor hem vanzelfsprekend is, terwijl jij je als lezer een buitenstaander voelt die geen vat krijgt op de personages, hun beweegredenen, hun visie, hoe troosteloos ook. Je voelt er Serpieri’s Druuna-achtige sfeer in rondwaren (zonder de SF-context) met die constante, monsterlijke dreiging, je herbeleeft de trauma’s zoals ze in Kraken voorkomen. Helaas is Nuytens poging om het als scenarist op papier te zetten tevergeefs. Zijn tekeningen daarentegen tonen dat hij één van ’s Neerlands beste realistische tekenaars in van het moment.
27-12-2020

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *