Bij tijds een nieuwe (of hernieuwde) uitgave op de markt brengen is de commerciële boodschap. Consolideren van hetgeen je reeds gerealiseerd hebt. Pieter de Poortere doet het met een tweede overzichtsboek, je kent het recept. De vooral manisch-depressieve aka fatalistische Boerke die het ofwel niet ziet zitten ofwel die bij het uitoefenen van zijn roeping toch vaak moet toezien dat het lot hem weinig gunstig gezind is. Een beetje à la Game Over maar dan zwartgalliger voor volwassenen. Om het plaatje nog gitzwarter te maken, voert de auteur het even deprimerende personage van de prostitué op, Hoerke, die tijdens haar even weinig rooskleurig bestaan haar einde al dan niet gewenst ziet naderen. Slim van de Poortere om eenzelfde kleurenpalet steeds te laten weerkeren. Het zorgt voor een kenmerkende identiteit. Jammer dat de Poortere de finesse ontbreekt om de lijnvoering à la Chris Ware perfect in balans te brengen.
13-12-2020

6,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *