Wanneer je als kind naar die eerste tekeningen kijkt, ziet het er al beangstigend uit. De grillige vormen van stadje Fraaihuyzen, zelfs de vriendelijk ogende visboer met zijn mes in de hand, het heeft iets macaber. Hoe griezelig het meisje op pagina 13 ook, de horror speelt zich blijkbaar af achter de deur van het huis op Jammerstraat nummer 113. Het boek speelt in op de jeugdige onafhankelijkheid, los van volwassenen, kinderen die zelf wel hun eitjes kunnen doppen. De lezer kent ondertussen het geheim en sympathiseert meteen met de door zijn ouders achtergelaten jongen en zijn chagrijnige huisgenoten. Meteen komt de focus te liggen op de gezamenlijke vijand. Is de nieuwe gouvernante echt wel wat ze is? Luchtig, amusant in een cartoony stripstijl. Vanaf 8 jaar geeft de achterkaft aan, maar ouderen genieten er evenzeer van.
15-12-2020

7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *