De woordloze openingsgag spreekt boekdelen! En opvallend, in dit album acht pagina’s méér redactionele Guust-inhoud. Contracten, contracten, contracten. Zie dat ze zo snel mogelijk getekend zijn met als het kan, géén Guust Flater in de buurt. De gerestaureerde versies met Frederic Jannin die indertijd door Franquin nog ingefluisterd kreeg hoe alles er daadwerkelijk in kleur zou moeten uitzien zonder de fouten van weleer. Uitgever Dupuis neemt in deze opgekuiste versies ALLES op, ook de redactionele pagina’s uit de Weekblad Robbedoes, schrijfsels die ongetwijfeld niet van de hand van de grootmeester zijn, zodat we absoluut niets uit het oeuvre van Franquin zouden missen. Voor hedendaagse lezers is dat passé, de context niet kennende. Een reden om op termijn ook dat te moderniseren en nieuwe heruitgaves te verantwoorden?

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *