Kan Fabrice Le Hénanff ook zonder foto’s strips maken? Het moet fascinerend zijn om ’s mans originelen te kunnen bewonderen. Gek genoeg passen zijn aanpassingen op het bronverhaal bij deze genrebiografie. De floue grafiek accentueert de impressies die Monet wou weergeven. Een regenboog boven Giverny is een uitstekende hervertelling van het uitgebreid resumerende leven van de Franse schilder, eentje die stilstaat bij de vele uitdagingen en ambities van de artiest, het lief en leed dat hem op zijn ‘reis’ begeleidde. Het pad liep niet altijd over rozen, niet alleen de financiële perikelen bevestigen het gevecht dat de jonge impressionisten moesten voeren om te overleven. Vooral de bestendiging van hun revolutionaire vernieuwing, ongewild omdat hun verlangen en hun zintuiglijke weergave met de tradities wou breken, het eeuwige gebakkelei met critici die vol onbegrip deze verandering niet konden aanvaarden. Kom tot rust met dit mediterende boek dat in de huid kruipt van een uitzonderlijk schilder waardoor een stukje van diens geest geopenbaard wordt.
31-12-2020

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *