Beschaafd zou je zeggen: kinderlijke tekeningen, ben je kritischer, dan struikel je wel om de infantiele tekeningen, ongetwijfeld een jong publiek aansprekend. Jim Bentons simplistische grafiek is minimalistisch, zoek niet naar accuraatheid. Alles draait rond de twee tegenpolen: Watkat versus Blurmp, de pessimist versus de optimist. De grommelaar versus de lacher. De slimme versus de domme. Geplaatst in een herkenbaar ontdekkingskader wanneer kinderen zich over bepaalde dingen vragen beginnen stellen. Dus misschien een tip. Wanneer ze vragen ‘Waarom’ en te antwoorden met ‘Daarom’, kan je dit boek gebruiken als bloemlezing. Ongetwijfeld zijn ze dan een tijdje zoet. Watkat, dat ben ik, leuk.
06-01-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *