De grootste fout die de artiesten annex uitgever konden maken is het opgeven van de ondertitel Het verhaal van de Belgische sociale zekerheid. En inderdaad, het is geen leugen, via het voorwoord wordt duidelijk dat Harald zich met hart en ziel op het onderwerp heeft gestort, je draait de potentiële lezer geen rad voor de ogen. Nobel. Alleen heb je niet meteen ‘goesting’ om zo’n brok plaatselijke geschiedenis te verorberen. Gelukkig verrast Harald enorm door op verschillende niveaus te werken. Je hebt het geschiedkundige aspect waar alle ideeën samensmelten die resulteren in de bescherming van de noodlijdende mensen vandaag de dag. Eigenlijk is Harald daarin het sterkst: door eenvoudigweg de lijdensweg van een koppel uit de doeken te doen wanneer hun kindje met een zeer zwakke gezondheid het anders niet zou redden zonder het bestaande stelsel. Op die momenten is Harald – ondanks de serieuze ondertoon – fris en vrolijk. Gek genoeg hanteert Harald een Donjonachtige tekenstijl die de zwaardere materie verluchtigt. Geef dus Een hart voor elkaar toch een kans, stuur na lezing best door naar Trump in Amerika. Daar hebben ze dringend nog een lesje solidariteit nodig!
06-01-2021

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *