Classic betekent hier op de klassieke wijze gefabriceerd, het resultaat is zeker geen klassieker. Wanneer tekenaarsnaam Durand op de cover prijkt, hoop je stiekem dat het Michel is die aan de tekentafel zit. Helaas is het Matthieu die, al moet je toegeven, zich op Jacques Martinse wijze professioneel kwijt van zijn taak: op dezelfde oubollige manier de wedervaren van de twee Franse piloten weergeven. Het is de inkleuring die er nog een retroschep bovenop doet, voor een modernist niet de juiste keuze. De plot is interessant en wordt danig opgehouden/verlengd door de capriolen van Laverdure. Dat de thriller daardoor op pagina 48 niet zou eindigen, was te verwachten. Een wordt vervolgd drong zich op. Voor de fans. Uderzo en Goscinny op pagina 21, kader 9, met aan hun zij twee komieke stripfiguren. Rara?
13-01-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *