Albums die je kunnen verrassen, daar teken je natuurlijk voor. Nochtans lijkt Zwarte waterlelies de zoveelste reconstructiethriller: de analyse van een onverklaarbare moord. Voor een keer niet in een achterafstraatje, maar wel in het hart van een toeristische trekpleister. Bussi via Duval werkt suggestief en geeft met mondjesmaat de clous vrij, wij volgen in het voetspoor van de politie-inspecteur. Maar wat met die drie vrouwen? Zij provoceren en ontregelen het reguliere verloop, zij brengen de lezer van de kaart en doorbreken alle houvast. Je moet dus ondergaan en trachten hun web te omzeilen vooraleer je volledig – net als de ‘detective’ – verstrikt raakt in het verleidelijke web zonder dat je inzicht vertroebelt. Zwarte waterlelies heeft iets Usual Suspects-achtig, met een ontknoping die je zin geeft om met het nieuw verworven inzicht te gaan herlezen. Intrigerend, intelligent en mooi. Cassegrain impressioneert en zorgt voor een bevlekte ontvangenis. Mooi.
10-02-2020

9/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *