Toevallig, Urbanus leest ineens weer Nero vooraan in dit boek, een specifieke hint van de auteur? Te onthouden: Willy Linthout die beweert over twee jaar met pensioen te gaan, moet er nog zand zijn? En voor de rest de interveniërende artiest die het voortbestaan van zijn strip wil verzekeren. Om het scabreuze te voeden, verschijnen de wombats ten tonele. Toch handig wanneer de auteurs eens een interessant feitje ergens oppikken. Ja, zelfs nu leren ze ons nog iets bij!
23-01-2020

3/10

De deus ex machina’s vliegen je om de oren. Is het Willy Linthout zelf niet (stroken 89, 90, let op de figuur die plots aan de muur prijkt!), dan mag God weer het verdere verloop bepalen. De aangename verrassing is natuurlijk de eerste pagina met de Kiekeboes, een dankbare bijdrage van Studio Merho. Het verdringt trouwens de reguliere openingsstrook. Helaas zijn de daaropvolgende 1 Aprilgrappen absoluut niet grappig en begrijp je de ergernissen bij iedereen in Urbanus’ omgeving. Met een gastrolletje voor Philippe Geubels, die gelukkig met naam aangekondigd wordt, je zou hem anders niet herkennen.
21-04-2020

3/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *