Wat blijft Van Goud tot Kruis maar eeuwig duren en duren, de 74 pagina’s doorworstelen is een opeengehoopte brok geschiedenis die alsnog weinig inzicht geeft in de persoon Giulio. Vooral omdat Péru de focus terecht legt op hoofdpersoon Niccolo Machiavelli en niet zozeer op de op de cover voorgestelde Medici. Bovendien is het speelveld zo groot, net als de overlappende tijdspanne, dat je voortdurend overstelpt wordt met gebeurtenissen die invloed hebbe op de evolutie totdat er ineens weer gesprongen wordt in de tijd. Aangezien iedereen zich moest koest houden, had alles daar tussenin duidelijk geen impact op het verdere verloop. In het wielrennen zouden ze Van Goud tot Kruis bestempelen als een kuitenbijter, in striptermen bijt je je tanden erop stuk.
07-02-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *