Dé Christian Paty van het schitterende Littekens heeft zijn oorspronkelijke stijl afgezworen en gaat hierin voor een erg rudimentaire, cartoony-stijl zoals je in BFF en Dance Academy tegenkomt. Misschien deels logisch door het hoge girlie-girlie- en bling bling-gehalte gezien het onaantastbare onderwerp van de tragische Vamp die menig man in vuur en vlam zette. Bernard Swysen reconstrueert het tragische leven van de jongedame, probeert in de huid te kruipen van om haar noodlottige beslissingen te kunnen begrijpen. Hoe luchtig amusant, zelfs karikaturaal, Paty’s stijl staat in contrast met het hoog biografische gehalte. Het ziet er luchtig uit, het wordt eveneens verlucht verteld, een beetje zoals een tang op een varken, waar blijft die zwoele blik die enkel op de cover opduikt?
15-03-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *