Een verfilmbaar verhaal, met artiest Laurent Astier die zich associeert en lieert met crimineel Jean-Claude Pautot wiens beruchte daden misschien heel wat avonturiers doen wegdromen. Het is een beetje wrang, het licht geromantiseerde verhaal van een crimineel volgen, vanuit dit standpunt natuurlijk sympathie opwekkend. Zo’n beetje à la Butch Cassidy and the Sundance Kid, al mag je de oorsprong van hun reputatie niet gaan opsmukken. Fragmentarisch springen de auteurs van het verleden naar het verdere verleden om verder te gaan in de toekomst, allemaal fragmenten die de spiraal van geweld alleen maar verantwoorden, het zich niet kunnen aarden in een genormaliseerd leven, de drang naar verlossing, want ook al wist je te ontsnappen, je wordt als onderduiker her en der beknot in je vrijheid. Astier tekent Tussen vier muren als een rudimentair story-board, met 1 tot 7 kaders per pagina creëer je natuurlijk ritme. Dit eerste deel, intrigerend.
13-03-2021

6,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *