Kan een uitgever die de luxe heeft om te selecteren uit verschillende internationale strips die in andere talen verschijnen echt niet kiezen voor het meest kwalitatieve materiaal? Arboris gokt duidelijk op een verlengstuk van het Tanguy & Laverdure-succes, met alle gevolgen van dien. Zelfs deze derderangskloon krijgt het gezegende recht op een vertaling. Het is piloot Xavier Mittelberger die dit Afghaanse rebellenverhaal van hun eerdere exploten opdist, je vraagt je af hoe hij over al die achtergrondinformatie beschikt? Code Kimono stinkt vooral door de erbarmelijke tekeningen van Francis Nicole. Niet alleen oubollig (de inkleuring versterkt bovendien de zwaktes in het tekenen), vooral vaak anatomisch onnauwkeurig. Missie Mowanda, missie mislukt.
10-02-2021

4/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *