Cornelis zoekt creatieve manieren om zijn grootse zombie-epos op zo veel mogelijk manieren aan de man te brengen. Nu kan je er dus in zijn geheel aan beginnen en alles in één ruk uitlezen. Over deel 2: een bewonderenswaardige onderneming van Patrick Cornelis, volledig op eigen houtje proberend zich op de internationale markt te profileren. Artistiek mag hij zich gerust naast de doorsnee Amerikaanse comicartiest plaatsen, met zijn lef, inzicht en kennis van anatomie en compositie dwingt hij respect af. Slim ook om het grijszwart (net als in Walking Dead te gebruiken om de grafiek volume en kleur te bezorgen. De metafysische insteek maakt het minder aards, een bewuste keuze om niet zo maar de gemiddelde zombiefilm te kopiëren. Demonisch beland je op deze aardse hel, een niet te stoppen entiteit zou wel eens het universele leven totaal kunnen uitroeien. Highborn is als tweede deel inhoudelijk explicieter, Cornelis zet je op het juiste spoor. Al zijn het diens expressieve karakters die het verhaal voeden. Over deel 3: natuurlijk wil je Walking Dead niet kopiëren en dus bekijkt Patrick Cornelis de ondergang van de mensheid vanuit een ander, meer demonisch gestuurd standpunt. Dat groteske neemt een deel van de mysterieuze zombie-charme weg en maakt er een strijd van die de onze niet is. Bovendien biedt hij in dit derde deel weinig hoop op beterschap en lijkt het fatalisme het voor eeuwig te winnen. Gedegen vakmanschap en doorzettingsvermogen vormen de absolute kracht in Absolute macht. Moedig. Over deel 4: het kan dus, zombiewezens die ook in Vlaanderen ronddwalen en die alles op hun weg verzwelgen. Het bombastische gevecht tussen goed en kwaad komt in Eindspel finaal tot zijn eind, offers worden gemaakt, slechts weinigen overleven. Patrick Cornelis levert heel wat huisvlijt af naar beste kunnen. Respect voor het geleverde werk, maar het blijft niet overeind in een internationale context, toch zeker wanneer je dit naast Walking Dead legt. Hoe ver reikt je sympathie?
10-02-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *