Het verhaal van een paleisrevolutie en een volksopstand, is de Black Panther daartegen bestand? Volgens het politiek correcte principe moet een zwarte scenarist dit verhaal vertellen over de inherente (on)vrede en de blanke inmenging van buitenaf om olie op het vuur te gooien. Ta-Nehisi Coates wil de Bijbel van Wakanda neerpennen vol verhalen en legenden die de menselijke geest uiteindelijk moeten verlichten. Taaie kost.
23-03-2021

5/10

Over Black Panther 1: Volk in opstand, neen, eerder de lezer die in opstand komt. Wat een hoop gezwets met deze commerciële zoektocht naar politieke correctheid. Logisch toch dat de bevolking er tegenin gaat. De illustraties tussenin zijn het enige om naar uit te kijken, de rest wiegt je in slaap. Geeuw. De helft van de beoordeling wordt opgekrikt door de tekeningen. Over Black Panther 2: het verhaal van een paleisrevolutie en een volksopstand, is de Black Panther daartegen bestand? Volgens het politiek correcte principe moet een zwarte scenarist dit verhaal vertellen over de inherente (on)vrede en de blanke inmenging van buitenaf om olie op het vuur te gooien. Ta-Nehisi Coates wil de Bijbel van Wakanda neerpennen vol verhalen en legenden die de menselijke geest uiteindelijk moeten verlichten. Taaie kost. Over Black Panther 3: wat blijft Ta-Nehisi Coates een zagevent die in een hermetisch zwart wereldje geen blanke medemensen duldt en daardoor ostentatief eender welke donkere gekleurde gemeenschap verheerlijkt. En maar zeuren en doordrammen met dialogen of eerder monologen om zijn ‘verenigde krachten’ te verantwoorden. De geeuw van de eeuw. Over Black Panther 4: heel wat shizzle en hocus pocus om het landverraad te omkaderen. Waar positioneert de Black Panther zich. Je kan je als scenarist focussen op politieke correctheid, maar om dan naar het andere uiterste over te hellen, neen, bedankt. De wereld gezien door een te zwarte bril, waar zijn de nuances?
23-03-2021

5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *