Zesde druk december 2020 en dat in drie maanden tijd? Welke oplages haalt dat boek dan telkens concreet? Trouwens, wie moet zich opofferen om dit allesbehalve amusementsstripje te verorberen? Inderdaad. Sapiens is anders dan anders en verrast als verstripping van een wetenschappelijk werk door de frisse vorm van vertellen waar iedereen Harari zelf al om roemt. Met gevoel voor humor, zeer beschrijvend en illustratief creëert de auteur ritme om zo’n alomvattende materie te kunnen vatten en te vulgariseren. Beschouw de strip dus als een extra instrument om het ontstaan van de mensheid in kaart te brengen en aan een grotere groep te verklaren, een educatief hulpmiddel dat in het genre uitsteekt. Sapiens, voer voor nieuwsgierige aagjes met een stevig gebit.
15-03-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *