Een mooi en innemend verhaal over opgeborgen ambities die door een plichtsbewustzijn enkel maar doen dromen. De broedermoord van Kaïn zorgt ervoor dat Abel zelf ter plekke blijft trappelen, hoewel zijn oorspronkelijke intenties duidelijk elders lagen. De strip leest als een aanzet om toch te proberen je dromen waar te maken, want voor je het weet, is het te laat. Stel daarom niet uit tot morgen wat vandaag kan gebeuren. Het ritme is rustig, plattelands en wordt niet verstoord door stadse gejaagdheid. Abel blijft in zijn bubbel leven, al lukt het hem toch een keer zijn stoutste schoenen aan te trekken en een liefdesverklaring bloot te geven. Net die gemoedelijkheid is zo ontroerend. Ondanks de losse, cartoony stijl steekt Duhamel er heel wat realisme in, de expressiviteit schurkt aan met de wijze waarop Larcent De dagelijkse worsteling portretteerde. De getemperde kleurtoevoeging zorgt voor een speciale ambiance, op het einde overgaand in Abels eindelijk aangevangen reis. De reis van Abel, mooi.
13-03-2021

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *