Dark Dragon Books stort zich op uitgestorven klassiekers en brengt ook Sasmira, Vicomtes levenswerk, terug tot leven. Helaas had de creator best zelf er de rem op gezet en de lezer in het ongewisse gelaten door er nodeloos vervolgen aan te breien, lees: de oorspronkelijke plot alsnog te finaliseren. Terwijl de openingsepisode enorme verwachtingen creëerde met een Vicomte volledig enthousiast, ging Pelet op hetzelfde elan verder in deel twee. Maar met deze afronding gaat het steil bergafwaarts, een lijdensweg voor de lezer. De Sasmira in deze bundel is ten eerste grafisch al minder interessant. Gek dat Anaïs Bernabé het kritische oog van Vicomte ontsprong, met de zeer onpersoonlijke en statische tekeningen. De even holle inkleuring van Nicolas Vial als ‘ondersteuning’ ondermijnt elke dimensie. Ten tweede is er het verhaal dat doordramt en voortdurend valse emoties opwerkt, even artificieel als de tranen die vloeien op pagina 87. Sommige mythes blijven best onaangeroerd, nu is het helaas te laat.
20-03-2021

5,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *