Carrière maken… Totdat De Bom valt! Alcante, Bollée en Rodier, jullie Doe(n) Maar! Aan een stripcarrière heeft Alcante behoorlijk lang getimmerd. Nu deze Bom valt, heeft hij pas écht een stempel kunnen drukken op het medium, al moet de symbiotische samenwerking met Bollée toch beklemtoond worden. Hoe kunnen twee schrijvers erin slagen om zo’n groots project gezamenlijk in goede banen te leiden? Het bewijs is er, net als al die scriptwriters voor sitcoms of films, weet het duo al de gestoffeerde informatie te kanaliseren in een uitstekend leesbaar boek. Een documentair drama genre HBO’s Chernobyl, de reconstructie van de totstandkoming van die alomverwoestende bom tot het gebruik ervan. Laat je niet afschrikken door de 400 pagina’s, noch door het gebrek aan kleur. Net die soberheid zorgt voor een extra intensiteit, het zijn niet de kleurrijke franjes die de aandacht opeisen, maar wel de ‘kleurrijke’ personen die absoluut niet zwartwit voorgesteld worden. Atoombom of niet, het krachtigste wapen heb jij in de hand. Koop, lees, deel, geef cadeau, op welke manier ook, De Bom is een bewustwordingsboek dat je voortdurend herinnert aan die absolute waanzin die constant gestopt dient te worden, het dilemma waar wetenschappers mee worstelen: wat als mijn uitvindingen voor verkeerde doeleinden gebruikt worden. Docudrama op zijn best, à la Fail safe met als uitstekend uitgangspunt de voice-over-vertelling van een toch wel erg overtuigde hoofdspeler, een protagonist die je niet meteen verwacht. Extra glans krijgt de atomaire laag via Rodier die alles visueel verlevendigt. Chapeau voor het counteren van de saaiheid die vaak opdoemt bij dit soort strips. Petje af voor het trio om zo overtuigd hun overtuiging te delen. De Bom slaat inderdaad in als een bom.
07-04-2021

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *