De gerestaureerde versies met Frederic Jannin die indertijd door Franquin nog ingefluisterd kreeg hoe alles er daadwerkelijk in kleur zou moeten uitzien zonder de fouten van weleer. Uitgever Dupuis neemt in deze opgekuiste versies ALLES op, ook de redactionele pagina’s uit de Weekblad Robbedoes, schrijfsels die ongetwijfeld niet van de hand van de grootmeester zijn, zodat we absoluut niets uit het oeuvre van Franquin zouden missen. Voor hedendaagse lezers is dat pass√©, de context niet kennende. Een reden om op termijn ook dat te moderniseren en nieuwe heruitgaves te verantwoorden? Guust blijft Guust, de kantoorklerk die met zijn inventieve nietsdoenerij een redactie terroriseert, een slimme uitvinder die het dagelijkse leven wil vergemakkelijken met onmisbare bedenksels, een muzikant zonder weerga die met zijn Flaterfoon het trieste lot van zijn medemens verblijdt. Guust Flater, wat kan je met hem lachen, toch heb je de komieke kluns liever niet in jouw buurt.
01-01-2021

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *