Helaas, meestal wordt er gedweept wanneer je bij het begin van het nieuwe jaar meteen al een klassieker voor ogen krijgt, een strip die je omver blaast en nog lang blijft nazinderen. In zekere zin gaat dat voor De vuilzakmeppers gedeeltelijk op, alleen in omgekeerde zin. Kan het nog slechter? Dit is zo bedroevend qua scenario (voor zover je kan spreken van een neergeschreven scenario) waarbij de passage van Martin Heylen in Reizen Waes Vlaanderen een groot deel van de stripmentaliteit in de Urbanus-strip blootlegt wanneer deze zijn ‘cultuur’ in Oost-Vlaanderen beschrijft vol platvloerse humor zonder al te veel subtiliteiten. De Lokerse mesthoop van Linthout overheerst eerder dan de intelligente subtiliteiten waarmee Urbanus in vroeger tijden ze Vlaamse zalen wist te verblijden. Aftellen geblazen tot de openbarende marketingcampagne slechts het 200ste album zal aankondigen waarnaar de artiesten verwijzen in het laatste prentje. Zo zouden zich beter wat focussen op de inhoud.
17-01-2021

2/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *