Wat een opmerkelijke kaft met een uitgemergelde figuur in het middelpunt van de belangstelling die ongetwijfeld iets op zijn kerfstok heeft. Frédéric Brémaud schrijft klassiek zoals Christie zelf, kruimels achterlatend met af en toe voldoende aanwijzingen om ofwel de lezer ofwel de uiterst pientere Poirot op weg te helpen naar het ontmaskeringssucces. Ja, stereotiep volgens de regels, want duiden we allemaal dezelfde dader niet aan? Gelukkig weet Hercule van wanten en brengt hij op het einde alle spelers samen om definitief het web nog eens te ontrafelen, zodat ook jij als lezer alles netjes op een rij kan zetten. Wat een geslaagde ontknoping in Het ABC-mysterie. Meer nog het plezier van de detectivethriller, zijn het de atypische tekeningen van Alberto Zanon die je gestileerd meevoeren in een retrosfeer. Een beetje de elegantie uitdragend van een Cyril Bonin, met een verfijnd lijnenspel. Voel de getormenteerdheid en lijdt mee!
18-10-2018

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *