Dat de meester zich zelf eens buigt over deze ruige inquisiteurs-bende is een meesterlijke zegen. Hoe Istin de figuur van Bakaël uitdiept en de dwerg-inquisiteur confronteert met zijn verleden, het levert niet alleen een intelligente thriller op, ook gevoelsmatig ben je voor een keer meer betrokken bij deze ongenaakbare ‘superhelden’, vooral met betrekking op de impact die zijn onuitgesproken liefde voor zijn elfengenote op Bakaël heeft. Een moment van reflectie dringt zich op. Een extra troef bij dit negende deel: de geweldige tekeningen van Laci, elegant en verfijnd en toch ruw gezien de wereld waarin ze zich begeven. Stijlvol met karakter, zo bescheiden dat het niet opvalt hoe goed hij is! Bakaël, los te lezen en o zo sterk.
07-02-2021

9/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *