Vijfentwintig jaar stond het ideeënpotje op de hersenenstoof van Frank Le Gall te sudderen, klaar om helemaal gekruid en diep doordrenkt je literaire smaakpapillen te overweldigen. Als Rippereloog volledig verdiept in de materie, blijkt nu jaren later, dat de afstand met zijn onderwerp onvoldoende is om in te zien dat hij het dramatische verhaal van de noodlottige Mary Jane te gecomprimeerd heeft samengebald, met snelle overgangen op haar levenspad. Je raakt amper betrokken met haar intense miserieleven waardoor haar anonimiteit niet weggevaagd wordt, al was dat duidelijk Le Galls betrachting. Gelukkig zorgt Damien Cuvillier voor een enorme compensatie. Hoe somber de kleuren, toch straalt er af en toe enige levensvreugde in het sombere bestaan. Mary Jane, ontzettend mooi in beeld gebracht, knap van uitgangspunt en opbouw naar de pointe, maar gevoelloos.
07-02-2021

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *