Over deel 1: een rechttoe rechtaan actiethriller, in deze fase kan je Chinaman nog niet bestempelen als een originele western, nu moet er eerst afgerekend worden met het beleid van de triades. Maar alleen: aan welke prijs? TaDuc weet wat tekenen is en zet een Crouching Tiger Hidden Dragons-realisme om naar papier. No nonsens avontuur, een uitstekend begin dus. Over deel 2: even efficiënt als de opener. Klaar en duidelijk, zonder poeha. En Le Tendre en TaDuc planten meteen het zaadje ook voor verdere avonturen nu hij de weide wereld intrekt. Met John en Chen tegenover elkaar. Of toch niet? Le Tendre en TaDuc strijden dan wel met dezelfde wapens dan andere auteurs, ze zitten duidelijk in een hogere stripklasse. En over deel 3: de eerste echt emotionele snaar die geraakt wordt, wat een sterk, ontroerend verhaal met de onschuldige Rose in de hoofdrol. De reeks was duidelijk nog niet aan haar hoogtepunt, met dit derde deel overtreffen Le Tendre en TaDuc de openers van hun eigenzinnige western.
19-02-2021

9/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *