Helaas zonder extra’s, een bundel die gewoon de delen verzameld. Over deel 7: arme Chinaman. Dan heeft hij rust gevonden en leeft hij gebalanceerd in de omgeving van de vrouw waarvan hij houdt, haalt het gewelddadige verleden hem alsmaar in. Tot zo ver diens oprechte intenties. Toch straf hoe Le Tendre en TaDuc het racismethema zonder overdrijven steeds aankaarten. Het gegeven is klassiek: de ingegraven held die de draad van zijn vroegere leven terug moet oppikken. Hoewel klassiek als western, toch atypisch verpakt. Over deel 8: ook al vormt de reeks Chinaman één langlopend avontuur, het is de eerste keer dat je met een echt tweeluik opgezadeld zit. Je vindt het al zo raar om pas naar het einde toe de ware toedracht te leren kennen, het is slechts de tip van een ijsberg. Resultaat: een wordt vervolgd. De gehangenen: spannend en intrigerend. Over deel 9: Le Tendres en TaDucs Gunfight at the OK Corral met Chinaman in een prominente rol. De ultieme confrontatie dringt zich op, waarbij je niet zou verwachten dat dit het einde van een uitstekende reeks zou inluiden. Plotsklaps is het avontuur van de uitzonderlijke inwijkeling gedaan. Een onverwacht slot. In het westerngenre nu al een klassieker.
19-03-2021

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *