Inspelen op de actualiteit, het kan in een strip waarvan er vier worden gemaakt per jaar. Philippe Delzenne liet zich duidelijk inspireren door het corona-virus. De Atchoembloem leest deels als een bewustmakingsstrip waarbij de regels duidelijk worden uitgelegd wat je moet doen om een opkomend gevaar te bestrijden. Zelfs al overwint en overwintert Covid-19, zelfs al werd herhaaldelijk gezegd dat het zich niet via jongeren zou verspreiden, jong en oud wordt wel met de realiteit geconfronteerd. Knap om dit ‘diplomatisch’ hierin te verwerken. En stichtend of niet, het verrast alleszins. Storend, Choco lijkt ineens weer een baby-aapje (strook 41, kaders 1-2-3). Die hoofden van Filiberke, Jommeke en een Mieke (76-1) zijn wel erg ballonachtig groot in vergelijking met hun lichaam. Delzenne is iets te vrijpostig.
10-02-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *