De P’tit Rou uit Ze noemden hem Rooie leeft in gedachten voort in het verhaal van Mademoiselle Jeanette, een jongedame die leert om vastberaden op haar benen te staan en haar zwakke gezondheid overboord gooit of countert met haar eigen doorgedreven wil. Staand tussen twee vuren (haar vader versus haar vrijheid) moet ze keuzes maken die ook politieke gevolgen hebben. Met een stuk internationale geschiedenis als achtergrond (altijd weer die opdoemende tweede wereldoorlog) schrijft Sente een iets minder saai en beschrijvend verhaal als dat je anders van hem gewend bent. Je gaat mee in de rebelse roes van de jongedame. De sierlijkheid van Verron maakt Jeanette nog aantrekkelijker. Knap ook hoe de artiest quasi op elke pagina letterlijk zijn vingerafdruk nalaat als schaduw’raster’. Origineel.
27-02-2021

7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *