Goed dat de reeks in het Frans dateert van 2011, want het logo zou zo geplukt kunnen zijn van Leo’s Centaurus. Hierin alvast geen SF als genre, wel een keiharde pilotenstrip. Bestaan hier echt maar twee delen van? Enerzijds bizar omdat je niet het gevoel hebt dat het verhaal van de vliegeniersgroep volledig verteld is. Anderzijds gelukkig, want de totalitaire chaos is compleet niet te overschouwen. Herzet wil een flitsend Homeland-feuilleton neerpennen van een voorheen bevriend land. Te veel verhaallijnen door elkaar die in de 2 x 46 pagina’s absoluut niet gecomprimeerd kunnen worden. Je hebt geen enkele affiniteit met de hoofdrolspelers, je leert ze amper kennen. Eric Loutte is een vakman, logisch dat hij op termijn het Alfa-team mocht vervoegen, het ziet er echter zeer afstandelijk uit met vaak bewerkte fotoplaatjes uit de catalogus van World Press. Respect voor het geleverde werk, maar zowel Crisis als Oorlogskreet laten je koud. In het genre: goed, meer niet.
21-03-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *