Idem als deel 1, zijnde: met Infinity kan uitgever Marvel ‘oneindige’ superheldenverhalen verzinnen, zeker nu alles zich ver boven ons, in de ruimte, afspeelt. Als voortzetting op Avengers, Journey to Infinity wordt de interstellaire reis via meerdere werelden voortgezet. Met een niet te overziene cast (hoera, op de binnenkaften een overzicht) zou je mee moeten zijn, alleen braken scenaristen Hickman en Spencer zo veel informatie uit op zo veel verschillende plekken met zo veel verschillende prota- en antagonisten dat je door het bos de bomen niet meer ziet. In hoeverre kan je zo’n grotesk spektakel op papier over zetten? Nochtans is Doktor Doom in deel 1 vrij expliciet: “De kunst is natuurlijk weten welke informatie wel en niet waardevol is, zeker als informatie elkaar tegenspreekt.” Een advies waar Hickman en Spencer geen kaas van hebben gegeten. Starbrand op zijn beurt spreekt klare taal: “Maar waarom zitten we hier dan nog? Ik verveel me te pletter.” Hoe ga jij dit zelf nog zes albums lang volhouden? Een zes voor de artistieke prestatie, toch geef je dit liever geen voldoende.
21-03-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *