Pellerin maakt het zo de lezer wel ondraaglijk. Meer dan drie jaar wachttijd moet je opbrengen vooraleer hij een nieuw deel op de markt brengt. Drie jaar minutieus gepriegel en gewroet om een zo perfect mogelijke strip af te leveren. Pellerin is de ambachtsman die niets aan het toeval over laat en architectonisch, bouwkundig en historisch volledige correctheid nastreeft. Op het obsessieve af. Met een avonturier in de hoofdrol die graag de zee op gaat, haalt Pellerin gek genoeg door zijn fanatisme voortdurend de vaart uit het verhaal. Ondanks de doorspektheid van intriges heb je na 48 bladzijden niet het gevoel met een goedgevulde stripmaag van tafel te gaan. Gelukkig blijft het fijn om dat titanenwerk te aanschouwen (Versailles, de schepen). Schitterend zelfs. En dat sust je weer voor minstens twee jaar.
17-09-2013

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *