Uitstekend (autobiografisch) jeugdboek waarin de auteur openhartig haar lijdensweg neerpent van jarenlange ontberingen. Het is een aanknopingspunt waar menig jongeling zich mee kan identificeren, hoewel tandverzorging, beugels en blokjes tegenwoordig zelfs modebewust aanvaardbaar zijn gemaakt. Alleen had Raina de pech dat het bij haar iets gecompliceerder in elkaar zat (qua complicaties welteverstaan). Groots is Telgemeiers grafiek niet, wel functioneel het tragikomische drama dragend in een simplistische stijl. Een lach en een traan gevolgd door een nieuwe ach. Therapeutisch verzachtend voor ieder die ermee te maken heeft gehad. Begripvol voor allen die wel iemand kennen die ermee in aanraking komt. Zo blijf je bewust van wat pestgedrag kan veroorzaken.
31-10-2012

7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *