Zou het kunnen dat sommige referenties op de cover niet in het ‘verhaal’ voorkomen? Einstein, Michael Jackson, Monty Pythons Flying Circus? Op zich doet dat er weinig toe, sommige helden zijn immers ontgoocHELD met dat lot hen laat ondergaan. Waar kan Superboerke zich best verkleden? Je mag dan Master of the Universe zijn, een Ikea-bouwpakket in elkaar steken is niet zo vanzelfsprekend. Is een cliniclown hetzelfde als een Joker? Batman komt het te weten. Door de filmreferenties wordt duidelijk dat je enige culturele bagage moet hebben om van de macabere, soms morbide grappen ten volle te genieten. De Poortere gaat zelfs nog verder en beperkt zich niet tot de cinema. Ook historische feiten en gerenommeerde strippersonages passeren de revue. Best grappig getekend in Pieters typische stijl.
07-04-2021

7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *