Over deel 4: behoorlijk wreed hoe dit onschuldige slachtoffer van het kastje naar de muur wordt gestuurd, uitgebuit wordt en in alle vertrouwen bijna letterlijk langs achteren gepakt wordt. Van je ‘vrienden’ moet je het hebben. Joan Mundet is een kind van de Spaanse school, zo’n vlotte tekenaar die wel een gezonde basis heeft. Alleen raast hij grafisch door de plot, een plot dat vaker gekeerd had moeten zijn, met behoorlijk wat slordigheden. Ruim vijf kadertjes per pagina is vaak iets te weinig. Ter vergelijking: Goud van de Zwendelaar is het perfecte voorbeeld. Over De vergeetput: Mundet gaat volgens het beproefde recept verder: een jongeling van wie het volwassenwordingsproces met horten en stoten vooruit gaat, vaak in negatieve zin. Juan Muntada komt zelfs in de gevangenis terecht. Wreed met te vluchtig werk van Mundet. En over De schat van Palanca: variaties op hetzelfde thema. Juan is zelfs nog geen schelm, de jongen wordt voortdurend voor de gek gehouden en mocht trachten zich staande te houden in deze egoïstische volwassenenwereld. Zijn levensloop verloop niet zoals het hoort. Doorsnee.
20-05-2021

5,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *