Over deel 1: de insteek van Marvels, alleen hierin gefocust op het levensverhaal van slechts één held: Peter Parker. Hoe vergaat het hem tijdens de veranderende decennia: relationeel, professioneel en natuurlijk ook rekening houdend met de opkomende en verdwijnende tegenstanders die een stuk van zijn geheime identiteit weten bloot te leggen. Was je in Marvels de verwonderde toeschouwer die het spektakel vanaf de zijlijn mocht mee beleven, in Life story heb je meer achtergrondkennis nodig, moet je deel uitmaken van het patrimonium, voor een outsider blijft de strip weinig betrokkenheid veroorzaken. De designcover beloofde een intrigerende James Bondachtige insteek, binnenin borduurt het artistieke team eerder voort op het klassieke stramien. Over deel 2: zelfde commentaar als bij het eerste deel, zelfs al heb je reeds zeventig pagina’s achter de kiezen. De niet-kenner holt achter de feiten aan en kijkt een beetje verweesd toe. Lees dus best de complete Spider-man-saga vooraleer hieraan te beginnen. Hierin onder andere een flard Kraven’s last hunt in verwerkt. Voer voor de kenners. En over het slot: en ook hier, voortbouwend op de voorgeschiedenis, waar je als leek weinig aan hebt, gezien de leemte in je non-Spider-Man-kennis. Bombastisch, toch zeker wanneer ook al die andere superhelden erbij betrokken worden. Bagley, vergroeid met Spider-Man heeft een grillige, maniëristische stijl. Kortom, hij weerspiegelt dat groteske. Een mindere afsluiter.
04-01-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *